ABD'den bomba iddia: İran'dan İstanbul çıkışı! Görüşmelerin o ülkeye taşınmasını istediler

Son dakika haberi... ABD basını, İran'ın cuma günü ABD ile yapılması planlanan görüşmelerin İstanbul'dan Umman'a taşınmasını ve ikili formatla yapılmasını istediğini yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2026 20:23 GÜNCELLEME 03.02.2026 21:36 DÜNYA
ABD'den bomba iddia: İran'dan İstanbul çıkışı! Görüşmelerin o ülkeye taşınmasını istediler

SON DAKİKA HABERİ: ABD basınında yer alan haberlere göre, İran ile ABD arasında cuma günü İstanbul'da yapılması planlanan kritik görüşmelerin formatı ve yeri konusunda Tahran yönetiminden yeni bir talep geldi.

İRAN'DAN YENİ TALEP

ABD basınında diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlerde, İran tarafının görüşmelerin Türkiye'den başka bir noktaya kaydırılmasını istediği belirtildi. Konuya ilişkin detayları aktaran ABD basını, "İran, cuma günü ABD ile yapılması planlanan görüşmelerin İstanbul'dan Umman'a taşınmasını talep etti." bilgisini paylaştı.

İSTANBUL YERİNE UMMAN VE İKİLİ FORMAT

Söz konusu haberlerde, İran'ın talebinin sadece yer değişikliği ile sınırlı kalmadığına dikkat çekildi. Görüşmelerin yapısı hakkında da değişikliğe gidilmesinin istendiğini vurgulayan kaynaklar, İran'ın temasların "ikili formatla" yapılmasını şart koştuğunu öne sürdü.

Bu talep doğrultusunda, cuma günü İstanbul'da yapılması öngörülen toplantının seyrinin değişebileceği ve tarafların Umman'da bir araya gelebileceği ifade edildi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR