Nijerya'da saldırı: Ölü sayısı 170'e yükseldi

Nijerya'nın Kwara eyaletinin Woro ve Nuku bölgelerinde silahlı grupların (Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP) düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 170'e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2026 10:37 GÜNCELLEME 05.02.2026 12:30 DÜNYA
Nijerya'da saldırı: Ölü sayısı 170'e yükseldi

Nijerya Kwara Eyalet Meclisi Milletvekili Saidu Baba Ahmed, ölü sayısının 170'e çıktığını söyledi. Ahmed, "Elimdeki bilgilere göre ölü sayısı 170'e yükseldi. Bu nedenle halkımız hala çalılıklarda daha fazla ceset arıyor. 35 kadın kaçırıldı. Hayatta kalanlar da çalılıklara sığınıyor." dedi.

Kwara Valisi Abdulrahman Abdulrazaq da "Cumhurbaşkanı Bola Ahmed Tinubu, faillere karşı 'Savannah Shield Operasyonu' kapsamında bir ordu taburunun derhal konuşlandırılmasını onayladı." açıklamasında bulundu.

Kwara Merkez Senatörü Saliu Mustapha, yaptığı yazılı açıklamada, silahlı bir grubun dün gece eyaletin Woro ve Nuku bölgelerinde saldırılar düzenlediğini bildirmişti.

Nijerya, uzun süredir ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarına da maruz kalıyor.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR