İran'dan tüm dünyayı tedirgin eden açıklama! ABD'ye resti çektiler: Müzakereye kapalı
Son dakika haberi... İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rızai, ülkesinin füze programı ve (düşük düzeyli) uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin müzakereye kapalı olduğunu bildirdi.
ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2026 18:49
GÜNCELLEME 05.02.2026 19:07
DÜNYA
SON DAKİKA HABERİ: ABD ile savaşın eşiğinde olan İran'dan Cuma günü Umman'da yapılması kararlaştırılan görüşmeler öncesi çarpıcı bir açıklama geldi.
FÜZE PROGRAMININ MÜZAKEREYE KAPALI OLDUĞUNU BİLDİRDİLER
İran medyasına açıklama yapan İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rızai, yarın Umman'da yapılacak ABD ile müzakerelerde füze programı ile (düşük düzeyli) uranyum zenginleştirme konularının İran’ın "kırmızı çizgileri" arasında yer aldığını söyledi.
'ABD SIFIR ZENGİNLEŞTİRME İSTİYORSA ŞİMDİDEN MÜZAKERELERİN BAŞARISIZ OLDUĞU SÖYLENMELİDİR'
Rızai, "İran'ın kırmızı çizgileri değişmedi ve eğer Amerikalılar aynı önceki yöntemle müzakerelere katılmak ve örneğin sıfır zenginleştirme gibi taleplerde bulunmak istiyorlarsa, şimdiden müzakerelerin başarısız olduğu söylenmelidir." dedi.
KAYNAK : AA