İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan "komşu ülke" uyarısı: Dikkatli olun
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İranlı yetkilileri ve ülke medyasını uyararak, "İran'a komşu ülkelerin liderlerine ve yetkililerine basın yolu ile hakaret edilmemesi" gerektiğini belirtti.
ABONE OLİran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
MEDYAYA "HAKARET ETMEYİN" UYARISI
Pezeşkiyan, komşu ülkelerle olan olumlu ilişkilerin önemine vurgu yaparak, basında, komşu ülkelere yönelik hakaret içeren ifadeler kullanılmaması gerektiğini söyledi.
Bölge ülkelerinin özellikle de İran'a komşu olan devletlerin, Tahran'la sık sık temas kurduğuna dikkati çeken Pezeşkiyan, söz konusu ülkelerin bölgede savaşın önlenmesi ve sorunların diyalog yolu ile çözülmesi için çaba sarf ettiğini vurguladı.
İRANLI YETKİLİLERE DE "İLİŞKİLERİ ZEDELEMEYİN" UYARI
Pezeşkiyan aynı şekilde İranlı yetkililerden de konuşma yaparken komşu ülkelerle ilişkileri zedeleyecek açıklamalardan kaçınmalarını ve açıklamalarına özen göstermelerini istedi.
İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi, Tahran yönetiminin dış politikada komşularla ilişkilerde çok hata yaptığını söylemişti.