Son dakika: Trump'tan Netanyahu fırçası: Kendinden utanmalı! Herzog'dan jet cevap!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u yolsuzluk davaları nedeniyle yargılanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya af çıkarmamasını sert sözlerle eleştirdi. Herzog'dan Trump'a cevap geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2026 07:25 GÜNCELLEME 13.02.2026 08:21 DÜNYA
Son dakika: Trump'tan Netanyahu fırçası: Kendinden utanmalı! Herzog'dan jet cevap!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya af çıkarmadığı gerekçesiyle sert sözlerle hedef aldı.

'KENDİNDEN UTANMALI'

Herzog’u açıkça eleştiren ve ifadeleriyle adeta fırçalayan Trump, “Onu affetmeyi reddeden bir cumhurbaşkanı var. Bence bu adam, devam eden bu davada af vermemekle kendinden utanmalı. Af uygulamaması utanç verici. Onu affetmeli.” dedi.



HERZOG'DAN CEVAP

 İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya af çıkarmadığı için "Kendinden utanmalı." diyerek şahsını hedef alan ABD Başkanı Donald Trump'a "İsrail egemen bir hukuk devletidir." yanıtını verdi.

İsrail devlet televizyonu KAN, Herzog'un ofisinden, Trump'ın Netanyahu'nun affına ilişkin kullandığı ifadelere verilen yanıtı paylaştı.

Herzog, bunu "defalarca açıkladığını" belirterek Netanyahu'nun talebinin Adalet Bakanlığının belirlenen prosedürüne göre işlediğini ve ancak tavsiyeler kendisine ulaştıktan sonra karar verebileceğini vurguladı.

Bu süreç tamamlandıktan sonra herhangi bir dış ve iç baskıdan etkilenmeden talebi inceleyeceğini kaydeden Herzog, ABD Başkanı Trump'ın "Af çıkarmadığı için kendinden utanmalı." sözlerine "İsrail, egemen bir hukuk devletidir." ifadeleriyle yanıt verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR