Ramazan ayı öncesi Kudüs'te provokatif eylem: Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Kudüs'te Ramazan ayı öncesi Müslümanlar yönelik provokatif hamlelerde bulunurken Talmud ayini gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa imamı gözaltına alınırken Ramazan hazırlıklarına engel olundu.
ABONE OL-
Haber7
Kudüs'te Ramazan ayı öncesi Fanatik Yahudiler provokatif ritüeller gerçekleştirdi.
Filistin kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir grup fanatik Yahudi, İsrail polisi koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
RAMAZAN AYI ÖNCESİ MESCİD-İ AKSA'DA PROVOKATİF HAMLE
Harem-i Şerif'in avlusunda provokatif turlar atan İsrailli grup, Harem-i Şerif’in çeşitli yerlerinde "Talmudik ayinler" gerçekleştirerek dans etti.
Filistin yönetimine bağlı Kudüs Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin ve İsrail ordusunun Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine dikkat çekildi.
MESİC-İ AKSA İMAMI GÖZALTINA ALINDI
Aksa'ya bugün baskın yapan İsraillilerin sayısının 337'e ulaştığı, İsrail ordusunun da Mescid-i Aksa İmamı Muhammed Ali Abbasi'yi gözaltına aldığı hatırlatıldı.
İsrail makamlarının ayrıca ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da ibadet edenleri karşılamak için gerekli lojistik hazırlıkların yapılmasını engellemeye devam ettiği belirtildi. İsrail'in Mescid-i Aksa'nın avlusuna tente ve mobil kliniklerin kurulmasını da engellediği ifade edildi.
POLİSLER İSRAİLLİLERE MÜADALE ETMEDİ
Haaretz gazetesinin haberinde, ocak ayında, Ben-Gvir komutasındaki polislerin, Aksa'ya baskın düzenleyen yerleşimcilere koruma sağlamaya başladığı, polislerin eskiden bütün bu faaliyetlere güçlü bir şekilde müdahale ettiği ancak bugün neredeyse hiç umursamadığı kaydedildi.