Son dakika: ABD ve İran arasındaki kritik görüşme için tarih verildi!

Son dakika haberi: Umman Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD ile İran arasındaki müzakereler Perşembe günü İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2026 21:00 GÜNCELLEME 22.02.2026 21:54 DÜNYA
Son dakika: ABD ve İran arasındaki kritik görüşme için tarih verildi!

İran ile ABD arasında Umman'ın aracılığında devam eden nükleer görüşmelerin üçüncü turu, 26 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılacak.

ANLAŞMA İÇİN TARİH VERİLDİ

Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "ABD-İran müzakerelerinin bu perşembe Cenevre'de yapılacağını ve anlaşmanın sonuçlandırılması için olumlu bir ivme yakalanacağını teyit etmekten memnuniyet duyuyorum." ifadelerini kullandı.

ABD VE İRAN GÖRÜŞMELERİ

ABD ve İran, ilk turu 6 Şubat'ta Umman'da, ikinci turu 17 Şubat'ta İsviçre'de olmak üzere iki kez nükleer anlaşma için bir araya gelmişti. İran, son görüşmenin ardından ABD tarafına bir öneri sunacağını açıklamış, önerinin İran yönetimi tarafından onaylanmasının ardından ABD'ye iletileceğini ifade etmişti.

Görüşmelerde özellikle İran'ın uranyum zenginleştirme oranı ve yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyum stokunun durumu başlıkları öne çıkmıştı.