İhtiyaç molası bitti! İran'ı vurmak, İsrail'i korumak için geldi

Tuvaletlerindeki sorun sebebiyle Girit'e yanaşan ve arızası giderilen USS Gerald R. Ford uçak gemisi, İran'a karşı İsrail açıklarına ulaştı. Amerikan ordusuna ait USS Gerald R. Ford, dünyanın en büyük uçak gemisi konumunda.

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2026 16:23 GÜNCELLEME 27.02.2026 16:49 DÜNYA
İhtiyaç molası bitti! İran'ı vurmak, İsrail'i korumak için geldi

ABD donanmasının en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford, İsrail'in Haifa Limanı açıklarına vardı.

Dev gemi ve ona eşlik eden savaş gemilerinin bölgeye varmasıyla, ABD'nin İran'a karşı hazırlıkları tamamlandı.

ABD'nin İran'a gönderdiği USS Gerald R. Ford'da tuvalet krizi

Sıcak saatler! Dünyanın en büyük savaş gemisi Girit'ten ayrıldı!

ABD ve İran arasındaki 3. tur görüşmeler sırasında yola çıkan uçak gemisiyle birlikte çok sayıda savaş uçağı da Avrupa'dan Orta Doğu'ya vardı.

İsrail'de çekilen görüntülerde, havada yakıt ikmali yapan tanker uçaklarının İsrail'in Ben Guiron Havalimanı'nda hazırda bekletildiği görüldü.

ABD'NİN İHA'LARLA DA İRAN'I VURMAYA HAZIR

Pentagon, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'a yönelik olası saldırı emri vermesi ihtimaline karşı hazırlık yapıyor.

Amerikan Bloomberg haber sitesi de ABD'nin savaş hazırlığının dev gemiler ve yüzlerce savaş uçağıyla sınırlı olmadığını yazdı.

Pentagon'un, kamikaze İHA'larını İran'a yapılacak saldırıya katmaya hazır olduğunu belirtti.

CENTCOM'dan Trump'a İran'a bilgilendirilmesi

CENTCOM, TRUMP'I BİLGİLENDİRDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Amiral Brad Cooper ise, Trump'ı, İran'a yönelik olası saldırı seçenekleri hakkında bilgilendirdi.

ABD'den flaş karar: İsrail'i terk edebilirsiniz

ABD'DEN İSRAİL'DEKİ ÇALIŞANLARINA İZİN

Öte yandan ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İran'la artan gerilimin ardından oluşan güvenlik riskleri nedeniyle, kritik görevlerde bulunmayan çalışanlar ve ailelerinin ülkeyi terk etmesine izin verdi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR