Netanyahu'dan tehdit: İzin verirlerse biz harekete geçeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Lübnan hükümetine ateşle oynadıklarını söyledik. Eğer Hizbullah'ı silahsızlandırılmazlar ve faaliyet göstermesine izin verirlerse, biz harekete geçeceğiz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2026 22:53 GÜNCELLEME 13.03.2026 00:01 DÜNYA
Netanyahu'dan tehdit: İzin verirlerse biz harekete geçeceğiz

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ile birlikte başlattıkları saldırılarla İran'da rejimin düşmese dahi ciddi ölçüde zayıflamış olacağını ileri sürdü.

'İRAN'A AĞIR DARBE İNDİRDİK'

Başbakan Netanyahu, İran'a 28 Şubat'ta başlattıkları saldırılar sonrası düzenlediği ilk çevrimiçi basın toplantısında, nükleer ve balistik füze tesislerini yok ederek İran’a ağır darbe indirdiklerini iddia etti.

İsrail'in ABD ile birlikte bir güç birliği ile ciddi başarılar elde ettiğini ileri süren Netanyahu, tarihi bir dönemeçte olduklarını savundu.

HİZBULLAH TEHDİDİ

Hizbullah’ın silahsızlandırılması ve Lübnan’daki işgallerinin kalıcı olup olmayacağı sorusuna verdiği cevapta, Netanyahu, Lübnan'a saldırılarını daha da şiddetlendireceklerini ancak "planlarını açıklamayacaklarını" belirtti.



Netanyahu, "Lübnan hükümetine ateşle oynadıklarını söyledik. Eğer Hizbullah'ı silahsızlandırılmazlar ve faaliyet göstermesine izin verirlerse, biz harekete geçeceğiz" dedi.

Netanyahu ayrıca, İran'a yönelik saldırılardan birkaç hafta önce "hayal bile edilemeyecek yeni ittifaklar kurduklarını" söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un yargılandığı yolsuzluk davasında kendisini affetmesi gerektiğini kaydeden Netanyahu, Herzog’un kendisiyle ilgili mahkeme tiyatrosuna son vermesi gerektiğini vurguladı.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI SÜRÜYOR

Lübnanlı kaynaklar, İsrail'e ait savaş uçaklarının başkent Beyrut'un güney banliyölerinde çeşitli noktalara hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları devam ediyor. Lübnanlı kaynaklar, İsrail'e ait savaş uçaklarının Beyrut'un güney banliyölerinde bulunan bazı bölgelere saldırı düzenlediğini açıkladı.

Kaynaklar, saldırı öncesinde İsrail'in kentin Amrusiye bölgesindeki sivillere yönelik bir tahliye uyarısı yayımladığını ve uyarı ardından bölgede bulunan bir binayı hava saldırısıyla hedef aldığını aktardı. Saldırılarda kentin San Teriz ve El-Leyleki bölgelerinin de vurulduğunu belirtildi. Patlamaların kentin birçok noktasından duyulduğu, hedef alınan bölgelerden yoğun duman yükseldiği ifade edildi. Kaynaklar, saldırılarda vurulan bölgelerde ciddi maddi hasar meydana geldiğini bildirirken, olayda can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.



İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.

Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 687'ye, yaralı sayısının 1774'e yükseldiğini açıklamıştı.

Lübnan hükümeti, 2 Mart'tan bu yana barınma merkezlerine 822 bin 600 kişinin başvurduğunu bildirmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR