Son dakika duyurdular! Fransa'nın askeri üssü vuruldu! Yaralı askerler var

Irak'ın Mahmur bölgesinde bulunan Peşmerge-Fransız ortak askeri üssüne İHA saldırısı düzenlendiği ve yaralı Fransız askerlerinin olduğunu bildirildi. ABD üssünün de bulunduğu Erbil Havalimanı yakınında da şiddetli 2 patlama sesi duyuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2026 00:40 GÜNCELLEME 13.03.2026 01:40 DÜNYA
Son dakika duyurdular! Fransa'nın askeri üssü vuruldu! Yaralı askerler var

SON DAKİKA HABERİ: Irak'ın Erbil kenti Valisi Hoşnav, ülkesinin Mahmur bölgesinde bulunan Peşmerge-Fransız ortak askeri üssüne düzenlenen insansız hava aracı saldırısında (İHA) 6 Fransız askerinin yaralandığını açıkladı.

FRANSA'NIN ASKERİ ÜSSÜNE SALDIRI

Yerel medyaya konuşan Hoşnav, "Mahmur cephesinde bulunan Molla Kara Peşmerge-Fransız ortak askeri üssüne düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 6 Fransız askeri yaralandı." ifadesini kullandı.

Yaralılardan dördünün hastaneye kaldırıldığını belirten Hoşnav, Peşmerge güçlerinden ise herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını kaydetti. Saldırının kim tarafından yapıldığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

FRANSA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI DOĞRULADI

Fransız basınındaki haberlere göre, Fransa Genelkurmay Başkanlığı, Erbil kentinde 6 Fransız askerin bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonucu yaralandığını doğruladı.

Söz konusu Fransız askerlerinin terörle mücadelede eğitim faaliyetleri kapsamında bölgede olduğu belirtildi.

ABD ÜSSÜNÜN BULUNDUĞU BÖLGEDE DE ÇOK ŞİDDETLİ PATLAMA YAŞANDI

Öte yandan Irak'ın Erbil kentinde, ABD üssünün de bulunduğu Erbil Havalimanı yakınında şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) havalimanına saldırı düzenlenmesinin ardından hava savunma sistemleri devreye girdi.

ABD üssünün de bulunduğu havalimanına yönelik saldırının ardından bölgede iki şiddetli patlama meydana geldi.

İHA'ların hedefe isabet edip etmediği ya da hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirilip getirilmediğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Dün de Erbil Havalimanı'na düzenlenen saldırının ardından patlama sesleri duyulmuş, havalimanı sahasında yangın çıkmıştı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR