Trump: Eğlence olsun diye birkaç kez vurabiliriz

Trump, İran'la bir anlaşma yapmak için şartların henüz oluşmadığını ve sırf eğlence olsun diye Harg Adası'nı birkaç kez daha vurabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2026 10:43 GÜNCELLEME 15.03.2026 11:41 DÜNYA
Trump: Eğlence olsun diye birkaç kez vurabiliriz

ABD Başkanı Donald Trump, NBC News'e telefonla röportaj verdi. İran hakkında açıklamalarda bulunan Başkan, savaşı sona erdirmek için şartların henüz hazır olmadığını belirtti.

Cumartesi günü İran'ın petrol rezervinin büyük bölümünü karşılayan Harg Adası'na yönelik saldırıya ilişkin konuşan Trump, adanın büyük bölümünün tamamen yok edildiğini söyledi ve "Harg Adası'nın tamamen yerle bir ettik ama eğlence olsun diye birkaç kez daha vurabiliriz" dedi.

"İHTİYAÇ DUYABİLECEĞİMİZ SON KİŞİ ZELENSKİY'DİR"

Telefon görüşmesinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenksiy'e öfkelenen Trump, Putin'in anlaşmaya yapmaya istekli olduğunu belirtti ancak "Zelenkiy'le anlaşma yapmak daha zor" diye ekledi.

Zelenskiy, Rusya ile savaş tecrübelerine dayanarak İran İHA'larını düşürmek konusunda ABD ve müttefiklere yardımcı olmayı teklif etmişti. Bu teklife ilişkin Trump, yardıma ihtiyaç olmadığını söyledi ve "Yardımına ihtiyaç duyacağımız son kişi  Zelenkiy'dir" dedi.

KAYNAK : Haber7
Meryem Üstün Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR