Son dakika: İran'dan intikam misillemesi! İsrail kabusu yaşadı: Onlarca ölü var...
Son dakika haberi... İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği son intikam misillemesinde; Tel Aviv'de 100'den fazla askeri ve güvenlik hedefini başarıyla vurduğu açıklandı. İran, intikam saldırılarında 230'dan fazla kişinin de öldüğünü açıkladı.
ABONE OLSon dakika haberi... İran Devrim Muhafızları Ordusu, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani ve beraberindekilerin saldırılarda hayatını kaybetmesine misilleme olarak, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun kapsamında Tel Aviv’de 100’den fazla askeri ve güvenlik hedefini balistik füzelerle vurduğunu duyurdu.
LARİCA'NİN İNTİKAMI İÇİN ATEŞLENDİLER
Açıklamada, Laricani'nin intikamı için çok başlıklı Hürremşeken-4, Kadir, Emad ve Hayberşeken füzeleriyle Tel Aviv'in hedef alındığı belirtildi.
100'DEN FAZLA HEDEF BAŞARIYLA VURULDU
Operasyon kapsamında çok başlıklı Hürremşehr-4 ve Kadir füzeleri ile Emad ve Hayber Şiken balistik füzelerinin kullanıldığı ifade edilen açıklamada, "Hürremşehr-4 ve Kadir füzeleri, İsrail’in çok katmanlı hava savunma sisteminin devre dışı kalması nedeniyle herhangi bir engelle karşılaşmadan, işgal altındaki toprakların merkezinde bulunan 100’den fazla askeri ve güvenlik hedefini başarıyla vurdu" ifadeleri kullanıldı.
230'DAN FAZLA İSRAİLLİ ÖLDÜ
Açıklamada ayrıca, "Saha bilgilerine göre, DMO Hava Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği bu hızlı saldırının ardından Tel Aviv’in bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşanırken, arama-kurtarma ve acil müdahale ekiplerinin çalışmaları zorlaştı. İlk belirlemelere göre saldırıda 230’dan fazla ölü ve yaralı olduğu tahmin ediliyor" denildi.
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik hava saldırılarında dün hayatını kaybetmişti.
İSRAİL'DEN YAPILAN AÇIKLAMADA 2 ÖLÜ BİLDİRİLDİ
Magen David Adom ambulans servisinden yapılan açıklamada, Tel Aviv'in Ramat Gan banliyösünde yaşayan 2 kişinin balistik füze saldırısı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Ayrıca Tel Aviv’in doğusundaki Bnei Brak şehrinde yaşayan 25 yaşında bir kişinin şarapnel parçası nedeniyle elinden yaralanarak Ichilov Hastanesi'nde tedavi altına alındığı aktarıldı.
İran saldırıları sonucunda birçok bölgede meydana gelen maddi hasar amatör kameralara yansıdı.