S.Arabistan dahil birçok Arap ülkesinden Ramazan Bayramı kararı!

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Bahreyn, Lübnan, Sudan, Filistin ve Kuveyt 'te 20 Mart Cuma günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü olarak ilan edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2026 23:33 GÜNCELLEME 18.03.2026 23:35 DÜNYA
S.Arabistan dahil birçok Arap ülkesinden Ramazan Bayramı kararı!

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, şevval ayı hilalinin görülememesi üzerine Yüksek Mahkeme'nin 19 Mart Perşembe gününün ramazan ayının son günü, 20 Mart Cuma gününün ise Ramazan Bayramı'nin başlangıcı olduğuna karar verdiği belirtildi.

KATAR VE BAE'DE 20 MART CUMA GÜNÜ BAYRAMIN İLK GÜNÜ OLARAK DUYURULDU

Katar Vakıflar ve İslam İşleri Bakanlığı Hilal Gözlem Komitesi, şevval ayının hilalinin görülememesi üzerine 20 Mart Cuma gününün Ramazan Bayramı'nın ilk günü olduğunu duyurdu.

BAE Devlet Başkanlığı Divanı, şevval ayının hilalinin görülememesi nedeniyle 19 Mart Perşembe gününün ramazan ayının son günü, 20 Mart Cuma gününün ise Ramazan Bayramı'nın ilk günü olduğunu açıkladı.

DİĞER ARAP ÜLKELERİNDE DE BAYRAMIN İLK GÜNÜ DUYURULDU

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin de Ramazan Bayramı'nın cuma günü başlayacağını duyurdu.

Yemen Vakıflar ve Rehberlik Bakanlığı da 20 Mart Cuma gününün Ramazan Bayramı'nın ilk günü olduğunu açıkladı.

Kuveyt, Bahreyn, Sudan ve Lübnan da Ramazan Bayramı'nın 20 Mart Cuma günü başlayacağını ilan etti.

BİR GÜN ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Hilalin göründüğünü belirterek Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Filistin, Irak ve Lübnan 18 Şubat Çarşamba günü Ramazan ayına başlarken, Türkiye ve bazı diğer ülkeler ilk gün olarak 19 Şubat Perşembe gününü esas almıştı.

Din İşleri Yüksek Kurulu, 1447 (2026) yılı Ramazan ayının başlangıcına dair yaptığı bilgilendirmede şer‘î ölçüler esas alınarak gerçekleştirilen astronomik hesaplamaların dikkate alındığını belirtmişti.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR