Tahran'da patlama sesleri duyuldu... Füzeler peş peşe ateşleniyor!

İran medyası: ABD-İsrail saldırıları altındaki İran'ın başkenti Tahran'da patlama sesleri duyuldu. Dün Tebriz'e atılan bomba sonucu, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı milis gücün Besic'den 13 kişinin öldüğü açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2026 07:05 GÜNCELLEME 20.03.2026 08:43 DÜNYA
Tahran'da patlama sesleri duyuldu... Füzeler peş peşe ateşleniyor!

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na göre, Doğu Azerbaycan (Tebriz) Valiliği tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Tebriz kentinin Karamelk bölgesindeki bir kontrol noktasına dün düzenlenen bombalı saldırı sonucu milis gücünden 13 kişinin öldüğü ve 18 kişinin de yaralandığı belirtildi. Atılan patlayıcının detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan, yine dün Doğu Azerbaycan Eyaleti'ne bağlı Melekan ilçesi girişinde insansız hava aracının (İHA) bir askeri araca isabet etmesi ve bir sivil araca şarapnel parçasının çarpması sonucu, 1'i güvenlik görevlisi olmak üzere 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarında son günlerde emniyet güçlerinin bulunduğu kontrol noktalarına yönelik İHA saldırılarının arttığı belirtiliyor.

İRAN’DAN KÖRFEZ ÜLKELERİNE ÇOK SAYIDA YENİ İHA VE FÜZE SALDIRISI

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Bahreyn ve Kuveyt, İran tarafından gerçekleştirilen çok sayıda yeni insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırısına hedef olduklarını açıkladı.

İran, ABD üslerine ev sahipliği yapan Körfez ülkelerine misilleme saldırılarını sürdürüyor. BAE Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İran’dan çok sayıda yeni balistik füze ve İHA saldırısı yapıldığı belirtilerek, "Hava savunmamız düşman tehditleri ile mücadele ediyor" denildi. Düşman unsurların önlenmesi sırasında patlama seslerinin duyulabileceği belirtilerek, halka sakin olma çağrısı yapıldı. Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ise, ülkenin doğusunu hedef alan en az 20 İHA saldırısının engellendiğini duyurdu.

FÜZE SALDIRISI BAHREYN’DE BİR DEPODA YANGINA YOL AÇTI

Bahreyn İçişleri Bakanlığı da yeni saldırılar nedeniyle birçok bölgede sirenlerin çaldığını açıklayarak halka güvenli alanlara sığınma uyarısı yaptı. Ayrıca İran’dan fırlatılan bir füzeden düşen şarapnel parçalarının bir işyerinin deposunda yangına yol açtığı belirtildi. Bahreyn sivil savunma ekiplerinin yangını kontrol altına aldığı ve herhangi bir yaralanma yaşanmadığı aktarıldı.

KUVEYT HAVA SAVUNMASI SALDIRILARA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

Kuveyt, hava savunma sistemlerinin bir saat içinde gerçekleşen ikinci dalga füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarına karşı müdahalede bulunduğunu açıkladı.

Kuveyt Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, ülkenin çeşitli bölgelerinde duyulan patlama seslerinin, bir saat içinde gerçekleşen ikinci dalga füze ve İHA saldırılarının hava savunma sistemleri ve savaş uçakları tarafından etkisiz hale getirilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, vatandaşlara ve ülkede yaşayanlara güvenlik ve emniyet talimatlarına uymaları çağrısı yapıldı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR