Suriye'den İsrail önlemi! Sınır kapısı kapatıldı
Şam yönetimi, İsrail’in Lübnan-Suriye sınırındaki Masna Sınır Kapısı’na yönelik saldırı tehdidinin ardından Cdeydet Yabus Sınır Kapısı’nı geçişlere kapattığını açıkladı.
ABONE OLSuriye Kara ve Deniz Sınır Kapıları Genel İdaresi Halkla İlişkiler Müdürü Mazin Alluş, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Cdeydet Yabus Sınır Kapısı'nın yalnızca sivil geçişler için kullanıldığını ve hiçbir askeri amaç taşımadığını belirtti.
Bölgede silahlı grup veya milis varlığının söz konusu olmadığına dikkati çeken Alluş, kapının da sivil ve yasal çerçevenin dışındaki hiçbir faaliyete geçit vermeyecek biçimde işletildiğini vurguladı.
Alluş, yolcu güvenliği dikkate alınarak, olası riskler ortadan kalkana kadar sınır kapısındaki geçişlerin geçici olarak durdurulduğunu kaydetti.
"KAPI GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI"
Cdeydet Yabus Sınır Kapısı Halkla İlişkiler Müdürü Muhammed el-Kasım da AA muhabirine, İsrail tarafından yapılacağı bildirilen tahliye sonrası, gümrük kapısındaki sivil ve ticari araçların boşaltılarak kapının geçici olarak kapatıldığını söyledi.
Kasım, sağlık ekiplerinin seferber edildiğini dile getirerek, Cdeydet Yabus Sınır Kapısı’nın tamamen insani nitelikte olduğunu, sivil ve ticari amaçlarla kullanıldığını ifade etti.
İSRAİL SALDIRI TEHDİDİ YAPMIŞTI
İsrail ordusu, Lübnan'ın doğusunda Suriye ile olan sınır kapısı Masna için saldırı tehdidi yaptı.
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından, Masna Sınır Kapısı ve buraya giden otoyolun kırmızıyla işaretlendiği bir harita paylaştı.
Adraee, Hizbullah'ın Masna Sınır Kapısı'nı askeri amaçlar için kullandığını ve silah kaçırdığını iddia ederek, sınır kapısına saldırı düzenleyecekleri tehdidinde bulundu.