Yargıya hız talimatı: İran’da casusluk davaları hızlanıyor
İran Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyn Muhsini Ejei, casusluk ve “düşman unsurlara” karşı davaların hızlandırılmasını, mevcut yasaların daha etkin uygulanmasını ve cezaların daha hızlı verilmesini istedi.
ABONE OL
GİRİŞ 07.04.2026 10:46
GÜNCELLEME 07.04.2026 10:46
DÜNYA
İran Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyn Muhsini Ejei, "düşman unsurlara ve bu unsurlarla bağlantılı ajanlara yönelik cezaların daha hızlı uygulanması gerektiğini" söyledi.
Yarı resmi Fars Haber Ajansına göre Yargı Erki Başkanı Ejei, özellikle casusluk suçlarına karşı yargı süreçlerinin hızlandırılması ve mevcut yasaların daha etkin kullanılması talimatını verdi.
Ejei, şu ifadeleri kullandı:
"Mevcut yasaların, özellikle casusluk suçunun cezalandırılmasını ağırlaştırmaya ilişkin yasanın imkanlarından yararlanılarak, saldırgan düşmanın unsurlarına ve ajanlarına karşı yargı kararlarının daha hızlı şekilde verilmesi gerekiyor."
KAYNAK : AA