Avrupa ülkesinden İsrail'e geçit yok! Askeri teçhizata el konuldu

Belçikalı yetkililer, İsrail'e kaçak şekilde gönderilmek üzere olan askeri teçhizata el konulduğunu açıklarken yerel basında yer alan haberlerde, operasyonda savaş uçağı parçaları ve çeşitli hedef tespit elemanları ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2026 04:24 GÜNCELLEME 12.04.2026 04:25 DÜNYA
Avrupa ülkesinden İsrail'e geçit yok! Askeri teçhizata el konuldu

Belçika'nın Valon bölgesindeki Liege kentinde faaliyet gösteren Belçika-İsrail ortaklığı bir kargo şirketinin kaçak askeri malzeme transferi yapacağına yönelik ihbar yapıldı. Gelişme üzerine güvenlik güçleri tarafından Liege Havalimanı’nda düzenlenen operasyonda gümrük birimlerine beyan edilmemiş askeri teçhizat tespit edildiği ve söz konusu malzemelere el konduğu bildirildi.

Olay Belçika’nın Flaman bölgesinde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu (STK) olan Vredesactie tarafından yapılan bir ihbarla ortaya çıktığı bildirildi. Söz konusu gelişmeler, Belçika'nın Valon Bölgesi Başbakanı Adrien Dolimont tarafından da doğrulandı.

"BUGÜNKÜ ŞARTLARDA İSRAİL’İN ASKERİ KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRECEK HİÇBİR TEÇHİZATA LİSANS VERMİYORUZ"

Valon Bölgesi Başbakanı Adrien Dolimont konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Vredesactie tarafından yapılan ihbar üzerine hızlı şekilde harekete geçildi. Uyarıyı alır almaz iki saat içinde gümrükle temasa geçtik ve paketler engellendi" dedi.

Dolimont özellikle İsrail’e yönelik politikanın net olduğunu belirterek, "Bugünkü şartlarda İsrail’in askeri kapasitesini güçlendirecek hiçbir teçhizata lisans vermiyoruz" dedi. Bu tür yasadışı kargolama girişimlerinin ilk kez yaşanmadığını belirten Dolimont, Liege üzerinden geçen benzer sevkiyatların daha önce de tespit edildiğini belirterek, askeri ürünlerin sivil malzemelerden ayırt edilmesinin her zaman kolay olmadığını vurguladı.

"33 KARGO BİRİMİ ELE GEÇİRİLDİ"

Belçika medyasında yer alan haberlere göre söz konusu baskında 33 kargo biriminde savaş uçağı parçaları, lazer ve hedef tespit elemanları ve atış kontrolü sağlayan özel ekipmanların ele geçirildiği bildirildi.

Flaman STK üyesi Hans Lammerant ise ihbarı kendilerinin yaptığını ve benzer şekilde daha önce yasadışı olarak 17 kez askeri malzeme transferinin yapıldığını bildiklerini söyledi.

Belçika'dan İsrail'e 70 ton askeri malzeme gönderildiği iddia edildi

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR