Kuzey Kore talimat verdi: Sınıra asker yığıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ordu komutanlarıyla yaptığı toplantıda Güney Kore sınırındaki birliklerin güçlendirilmesi talimatı verdiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2026 11:21 GÜNCELLEME 18.05.2026 11:25 DÜNYA
Kuzey Kore talimat verdi: Sınıra asker yığıyor

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kim dün 2011'de iktidara gelmesinden bu yana ilk kez orduya bağlı tümen ve tugay komutanlarıyla geniş kapsamlı bir toplantı yaptı. Toplantıya, Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı Ri Yong-gil ve üst düzey komutanlar katıldı.

180 ila 250 komutanın katıldığı belirtilen toplantı, Pyongyang yönetiminin son dönemde sınır hattındaki askeri varlığını artırma adımlarının ardından düzenlendi. Toplantıda güney sınırını "aşılmaz bir kale" haline getirme ve cephedeki birlikleri güçlendirme politikasını vurgulayan Kim, özellikle ön cephede görev yapan birliklerde askeri teknolojinin geliştirilmesinin caydırıcılık açısından kritik önemde olduğuna dikkati çekti.

YENİ ASKERİ EĞİTİM REFORMUNU DUYURDU

Kim ayrıca, ordudan "ezeli düşman" olarak tanımlanan Güney Kore'ye karşı teyakkuz halinde olmasını istedi ve modern savaş koşullarına uygun pratik tatbikatlara ağırlık verecek yeni bir eğitim reformu planı açıkladı.

Ordunun modernizasyon ve teknik teçhizat geliştirmede ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Kim, güçlü bir ordu inşa ettiklerini belirterek ideoloji ve inancın savaşta fiziksel gücün sınırlarını aşabileceğini savundu.

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR