Bir ülkeden daha İşgalci İsrail'e şok! Büyükelçi atamasını reddetti, tarihe geçti

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, İsrail'in yeni Zagreb Büyükelçisi olarak önerdiği Nissan Amdur'un ülkesine atanmasına onay vermeyeceğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2026 07:08 GÜNCELLEME 19.05.2026 07:09 DÜNYA
Bir ülkeden daha İşgalci İsrail'e şok! Büyükelçi atamasını reddetti, tarihe geçti

Hırvatistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Milanovic'in, İsrail'in yeni Zagreb Büyükelçisi önerisine ilişkin kararı paylaşıldı.

Milanovic'in İsrail tarafından yeni büyükelçi olarak önerilen Amdur'un atamasına onay vermeyeceği ifade edilen açıklamada, bu kararın İsrail'in mevcut politikaları nedeniyle alındığı vurgulandı.

Açıklamada, Milanovic'in kararını değiştirmeyeceği belirtilerek, İsrail'in Zagreb Büyükelçisi Gary Koren'in görev süresinin sona erdiği, Amdur'un ise sadece maslahatgüzar statüsünde görev yapabileceği ifade edildi.

İLK KEZ ONAY VERİLMEDİ

Yerel medyada yer alan haberlerde, Hırvatistan'da ilk kez bir büyükelçi atamasına onay verilmediği belirtildi.

Milanovic, daha önce de Koren'in söylemlerine tepki göstermiş, kendisini Cumhurbaşkanlığına çağırmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR