Arap ülkesi son dakika duyurdu! Ne İran ne Hizbullah! O ülkeden çok sayıda İHA fırlatıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanlığı, hava savunma sistemlerinin son 48 saatte Irak topraklarından atılan 6 insansız hava aracına (İHA) müdahale ettiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2026 18:47 GÜNCELLEME 19.05.2026 18:47 DÜNYA
Arap ülkesi son dakika duyurdu! Ne İran ne Hizbullah! O ülkeden çok sayıda İHA fırlatıldı

SON DAKİKA HABERİ: Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanlığının, X sosyal medya platformundaki hesabından Irak'ın düzenlediği İHA saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

IRAK'TAN BAE'YE İHA FIRLATILDI

Açıklamada, hava savunma sistemlerinin son 48 saatte Irak'tan atılan ve ülkedeki kritik bölgeleri hedef almaya çalışan 6 İHA'yı etkisiz hale getirdiği, can kaybı ya da hayati öneme sahip tesislerin güvenliğini etkileyen bir durumun ise kaydedilmediği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, 17 Mayıs’ta Barakah Nükleer Santrali’ne düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturmanın tamamlandığı ve söz konusu İHA’ların Irak topraklarından fırlatıldığı sonucuna varıldığı aktarıldı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR