İran'dan uranyum iddialarına net yanıt

İran, ABD ile yürütülen görüşmelerde zenginleştirilmiş uranyumun üçüncü bir ülkeye taşınmasını kabul ettiği yönündeki iddiaları yalanladı. Tahran, konunun müzakere gündeminde bulunmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2026 15:25 GÜNCELLEME 05.06.2026 15:28 DÜNYA
İran'dan uranyum iddialarına net yanıt

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, müzakere ekibine yakın İranlı bir kaynağın, zenginleştirilmiş uranyumun bir kısmının üçüncü bir ülkeye taşınacağı iddialarına ilişkin açıklamalarını yayınladı.

İsmi açıklanmayan kaynak, İran’ın, ABD ile yapılan görüşmelerde zenginleştirilmiş uranyumun bir kısmını üçüncü bir ülkeye taşıma şartını kabul ettiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve uranyumun devredilmesi konusunun müzakere gündeminde yer almadığını belirtti.

İlgili kaynak, nükleer meselelerle ilgili konuların mevcut aşamada ele alınmadığını ve müzakerelerin sonraki aşamasında görüşüleceğini hatırlatarak, öncelikli olarak ABD’nin somut adımlar atması gerektiğini söyledi.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR