AP raporu sonrası yeşil pasaport iddiası! Türkiye'den son dakika açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Avrupa Parlamentosu raporu gerekçe gösterilerek ortaya atılan yeşil pasaportla seyahat dönemi bitti iddialarının tamamen asılsız olduğunu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2026 23:37 GÜNCELLEME 17.06.2026 23:37 DÜNYA
AP raporu sonrası yeşil pasaport iddiası! Türkiye'den son dakika açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye'ye yönelik son raporuyla yeşil pasaportla seyahat döneminin bittiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

YEŞİL PASAPORT İDDİALARI YALANLANDI

Sosyal medyada dolaşıma sokulan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yapan DMM, "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan 'Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'ye yönelik son raporuyla yeşil pasaportla seyahat dönemi bitti' yönündeki iddialar tamamen asılsızdır." ifadelerini kullandı.

'HAKLARI KISITLAYAN HERHANGİ BİR KARAR BULUNMAMAKTADIR'

Söz konusu raporun kasıtlı bir gündemle ve hakkaniyetten uzak bir değerlendirmeyle hazırlandığına dikkat çekilen açıklamada, "AP Türkiye raporunda, hususi (yeşil) pasaport sahiplerinin mevcut vizesiz seyahat haklarını kısıtlayan, engelleyen ya da ortadan kaldıran herhangi bir karar bulunmamaktadır." denildi.

Vatandaşların yeşil pasaportla sahip olduğu vizesiz seyahat haklarında hiçbir değişiklik yaşanmadığının altını çizen DMM, konuya "Kamuoyunu manipüle etmeyi, dezenformasyon yaymayı ve vatandaşlarımız arasında asılsız bir endişe yaratmayı amaçlayan içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur." sözleriyle işaret etti.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR