Trump'a en yakın isim resmen ilan etti! Hürmüz'ü zorla ele geçirecekler: İran'ı yok ederiz

ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen Senatör Lindsey Graham, İran ile yapılan anlaşmanın başarısız olması durumunda ABD'nin Hürmüz Boğazı'nı zorla ele geçireceğini ve itiraz edilmesi halinde İran'ı yok edeceklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2026 18:46 GÜNCELLEME 22.06.2026 18:46 DÜNYA
Trump'a en yakın isim resmen ilan etti! Hürmüz'ü zorla ele geçirecekler: İran'ı yok ederiz

ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen ABD Senatörü Lindsey Graham, İran ile yürütülen müzakereler ve Hürmüz Boğazı'nın statüsüne dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

'ANLAŞMA BAŞARISIZ OLURSA TRUMP HÜRMÜZ BOĞAZI'NI ZORLA ELE GEÇİRECEK'

Ülkesinin İran ile vardığı anlaşmanın çökmesi halinde Washington yönetiminin atacağı adımlara değinen Graham, "Eğer bu anlaşma başarısız olursa, Başkan Trump Hürmüz Boğazı'nı zorla ele geçirecek." dedi.

'İRAN İTİRAZ EDERSE ONLARI YOK EDECEĞİZ'

Savaşın yeniden başlamasıyla sonuçlanacak askeri müdahale senaryolarına dikkat çeken ve Tahran yönetiminin olası bir karşı hamlesine yönelik stratejik tehditlerde bulunan Graham, "Ve eğer İran Hürmüz Boğazı'nın ABD tarafından kontrol edilmesine itiraz ederse, onları yok edeceğiz." sözleriyle işaret etti.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR