Son dakika... Trump: İran nükleer denetime tabi
Son dakika haberi: Trump, "İran nükleer denetime tabi. Hürmüz açıldı, ablukayı kaldırdım. Gerekirse ablukayı başlatırız, gemiler hazır." dedi.
ABONE OLSon dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump: "İran, yalan beyanlara, ayrıca ABD'nin zaferini olabildiğince küçük ve önemsiz göstermek için yapılan sahte haberlere rağmen gelecekte (sonsuza dek) en üst düzey nükleer denetimlere tamamen ve eksiksiz olarak rıza göstermiştir. Bu, dürüstlüğü sağlayacaktır. Eğer bunu kabul etmezlerse daha fazla müzakere yapılmayacak" dedi.
"GEREKİRSE YİNE ABLUKAYI BAŞLATIRIZ"
Trump "İran'ın bu ve diğer önemli tavizlerini göz önünde bulundurarak Hürmüz Boğazı'nın açık kalmasına ve deniz ablukası uygulamamaya karar verdim. Ancak, ablukanın yeniden uygulanması gerekirse (ki bu şu an için oldukça düşük bir ihtimal gibi görünüyor) tüm gemiler yerlerinde bekletiliyor." diye devam etti.
"VARLIKLAR GIDA VE TIBBİ MALZEME ALMASI KARŞILIĞINDA VERİLECEK"
Trump, dondurulmuş varlıklarla ilgili, "İran'ın serbest bırakılacak varlıkları, ABD'nin kontrolündeki bir hesaba aktarılacak ve yalnızca ABD'den, özellikle de büyük ABD'li çiftçilerimizden temin edilen mısır, buğday ve soya fasulyesi de dahil olmak üzere gıda ve tıbbi malzeme satın almak için kullanılacak." dedi.