Venezuela'da deprem felaketi! Ölü sayısı açıklandı! Korkunç bilanço

Son dakika haberi... Venezuela'da meydana gelen 7,5 ve 7,2 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1430'a, yaralı sayısı 3 bin 238'e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2026 20:39 GÜNCELLEME 27.06.2026 21:19 DÜNYA
Venezuela'da deprem felaketi! Ölü sayısı açıklandı! Korkunç bilanço

SON DAKİKA HABERİ: Güney Amerika ülkesi Venezuela, 24 Haziran Çarşamba günü öncül olarak 7,2 ardından da 7,5 büyüklüğünde meydana gelen iki şiddetli depremle felaketi yaşadı. Büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından ülkede Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, Venezuela'nın Carabobo eyaletine bağlı Moron kentinin 16 kilometre güneybatısında meydana gelen depremlerde çok sayıda bina yıkıldı.

ÖLÜ SAYISI 1430'A YÜKSELDİ

Ülke tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşatan depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1430'a, yaralı sayısı 3 bin 238'e yükseldi.

BİRLEMİŞ MİLLETLER, DEPREMLERİN 6,76 MİLYON İNSANI ETKİLEYEBİLEĞİNİ AÇIKLADI

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü'nden (IOM) yapılan açıklamada, depremlerin, ilk tahminlere göre 6,76 milyona kadar kişiyi etkileyebileceği belirtildi. Açıklamada, "Mevcut nüfus ve hasar analizine dayanan projeksiyonlar, yalnızca Caracas'ta 2 milyona kadar insanı içeriyor ve değerlendirmeler devam ettikçe felaketin potansiyel olarak büyük insani etkisini vurguluyor." ifadesi kullanıldı.

Erken hasar değerlendirmelerinin yıkımın ölçeğini ortaya koymaya başladığı ifade edilen açıklamada, Catia La Mar'daki binaların yüzde 31,5'inde hasar oluştuğunu gösteren ilk uydu haritalama analizinin elde edildiği bildirildi.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR