Muson yağmurları 51 can aldı

Bangladeş’te meydana gelen şiddetli muson yağışlarının neden olduğu sel ve toprak kaymaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2026 13:51 GÜNCELLEME 13.07.2026 14:02 DÜNYA
Muson yağmurları 51 can aldı

Bangladeş’te muson yağmurları felakete dönüştü. Yetkililer, en az bir hafta önce başlayan şiddetli yağışların son günlerde şiddetlenmesiyle sel ve toprak kayması meydana gelen ülkede yüksek riskli bölgelerdeki aileler tahliye edilirken sınavlar da ertelendi. Binlerce kişinin hükümetin kurduğu barınaklarda yaşadığı ülkede Chittagong, Cox’s Bazar, Khagrachhari, Moulvibazar ve Habiganj’ın da aralarında bulunduğu 7 bölgede etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında can kaybı artıyor.

Ülkede son dönemde meydana gelen yağışlarda 51 kişi hayatını kaybederken, bir milyondan fazla kişi şiddetli yağışlardan etkilendi. Binlerce kişi, başkent Dakka da dahil şiddetli yağışların neden olduğu toprak kayması sonucu evlerini kaybederken hayatını kaybedenlerden 28’i Arakanlı Müslümanların sığındığı Cox’s Bazar’da kaydedildi.

Çok sayıda nehrin bulunduğu Bangladeş, yıllık muson mevsiminde sık sık şiddetli yağmur ve sellere maruz kalıyor. Uzmanlar, iklim değişikliğinin yağışları daha yoğun ve daha sık hale getirdiği konusunda uyarıyor.

KAYNAK : İHA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR