Kırgızistan’da korkutan deprem: Beşik gibi sallandı

Kırgızistan'da Isık Göl bölgesine bağlı Öttük köyü yakınlarında 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem çevre köyler ve Narın kentinde hissedilirken, ilk belirlemelere göre can kaybı ve hasar bildirilmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2026 10:02 GÜNCELLEME 20.07.2026 10:07 DÜNYA
Kırgızistan’da korkutan deprem: Beşik gibi sallandı

 Kırgızistan’ın Isık Göl bölgesine bağlı Öttük köyünün 5 kilometre uzaklığında 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kırgızistan gece saatlerinde sarsıldı. Kırgızistan Sismoloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, Isık Göl bölgesine bağlı Öttük köyünün 5 kilometre uzaklığında, yerel saatle 02.41'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin şiddeti, Öttük, Kazan-Kuygan köylerinde 5; Cerge-Tal, Kızıl-Cıldız, Eçki-Başı, Emgekçil köylerinde 4; Kuybışeva, Şoro, Vosmoe Marta, Ak-Talaa, Dostuk, Can-Bulak, Min-Bulak, Calgız-Terek, Orto-Saz, Ak-Kıya, Orto-Nura, Keneş köyleri ile Narın şehrinde ise 3 olarak ölçüldü.

Depremde can kaybı, yaralanma veya hasara ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

KAYNAK : İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR