Japonya'da şiddetli deprem: Onlarca ölü ve yaralı var
Japonya'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kumamoto eyaletinde gerçekleşen sarsıntıda, 13 kişi ölürken 31 kişi yaralandı. Kumamoto Kalesi surlarında kısmi çökme gerçekleşirken, tsunami uyarısı kaldırıldı.
ABONE OLJaponya'nın güneyindeki Kumamoto eyaletinin Uki ve Hikawa bölgelerinde yerel saatle 16.27'de 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
10 kilometre derinlikte gerçekleşen depremde, bir AVM de dahil olmak üzere çok sayıda bina hasar gördü, bazı binalarda yangın çıktı. Bazı ana yollarda büyük çatlaklar oluşurken, bir yük treni raydan çıktı.
Sosyal medyaya yansıyan görüntüler, Kumamoto Kalesi'nin sur duvarlarında çökmeler meydana geldiği ve toz bulutunun yükseldiği görüldü.
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 1 hafta boyunca güçlü artçı depremlere ve toprak kayması riskine karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi. Depremin ardından yapılan tsunami uyarısı kaldırıldı.
ÖLÜ VE YARALI SAYISI AÇIKLANDI
Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae, yaşanan depreme ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Takaiçi, sarsıntıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kumamoto Eyalet Valiliği de depremde 31 kişinin yaralandığını duyurdu.