Yemen'deki İran destekli Husiler'den son dakika Suudi Arabistan açıklaması

Son dakika haberi... Yemen'deki İran destekli Husiler: Suudi Arabistan’a ait "NCC GHAZAL" petrol tankerini balistik füzelerle hedef aldık, gemiyi geri çekilmeye zorladık.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2026 20:19 GÜNCELLEME 28.07.2026 23:46 DÜNYA
Yemen'deki İran destekli Husiler'den son dakika Suudi Arabistan açıklaması

Yemen'deki İran destekli Husiler (Ensarullah Hareketi), Suudi Arabistan'a ait "NCC GHAZAL" adlı petrol tankerini balistik füzelerle hedef aldıklarını ve gemiyi geri çekilmeye zorladıklarını açıkladı.

Husilerin Sözcüsü Yahya Seri, X hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'a ait petrol tankerine yönelik saldırı düzenlendiğini belirtti.

Seri, "NCC GHAZAL" adlı tankerin, Suudi Arabistan'a uyguladıklarını belirttiği deniz seyrüseferi yasağını ihlal ettiğini ve yapılan uyarılara yanıt vermediğini öne sürdü.

Yemen'de çatışma... Husiler duyurdu: 9 kişi öldü

Tankerin çok sayıda balistik füzeyle hedef alındığını kaydeden Seri, geminin saldırı sonucunda geri çekilerek geldiği yöne dönmek zorunda kaldığını savundu.

NE OLMUŞTU?

İran destekli Husiler, 20 Temmuz'da Suudi Arabistan'a yönelik, Riyad'ın Yemen'de kontrolü altındaki bölgelere abluka uyguladığını belirterek "deniz seyrüsefer yasağı" şeklinde niteledikleri bir uygulama başlattıklarını duyurmuştu.

Husiler, 22 Temmuz akşamı, Kızıldeniz'de Suudi Arabistan'a ait iki petrol tankerini balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını ve saldırılar sonucu gemilerde yangın çıktığını ileri sürmüştü.

Yemen hükümetinden son dakika 'Husiler' duyurusu! Tüm dünyaya çağrı yaptılar

Yemen'den İran destekli Husilere suçlama

Husilerden Suudi Arabistan'a tehdit: Bunu karşılıksız bırakmayacağız

Yemen'de tarihi atama! Ülkede bir ilk yaşandı! İlk kez kadın Dışişleri Bakanı oldu

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR