Son dakika... Trump: Hürmüz açık ve tüm deniz faaliyetleri sürüyor
Son dakika haberi: Trump, Hürmüz açık ve faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm deniz mayınları temizlendi ve imha edildi. İran'la müzakere yapılmıyor, deniz ablukası tüm gücüyle ve eksiksiz devam ediyor." dedi.
ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2026 16:43
GÜNCELLEME 18.08.2026 17:09
DÜNYA
Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social adlı sosyal medya hesabından İran'la müzakerelere ilişkin açıklamada bulundu. Trump'ın yayınladığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"İran İslam Cumhuriyeti ile devam eden veya planlanmış herhangi bir görüşme veya müzakere bulunmamaktadır. Deniz ablukası tam olarak yürürlüktedir. Hürmüz Boğazı açık ve faaliyettedir. Tüm su mayınları kaldırılmış veya imha edilmiştir."
İRAN HÜRMÜZ BOĞAZI İÇİN İKİ ŞART KOŞTU
İran Meclis Başkanı Kalibaf, Hürmüz Boğazı'nın açılması için ABD'nin mutabakat kapsamında belirlenen şartları yerine getirmesi gerektiğini belirterek, abluka ve petrol yaptırımları kaldırılmadan boğazın açılmayacağını söyledi.