İran'dan ABD'ye açık tehdit: Güç diliyle zorlayacağız

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, ABD'yi yaptırımları kaldırmaya, İran'ın dondurulmuş varlıklarını serbest bırakmaya, deniz ablukasına son vermeye ve bölgeden çekilmeye "güçle" zorlayacaklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2026 14:24 GÜNCELLEME 22.08.2026 14:59 DÜNYA
İran'dan ABD'ye açık tehdit: Güç diliyle zorlayacağız

Azizi, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "ABD, diplomasi dilini anlamadığını kanıtlamıştır. Ne yaptırımları kaldıracaklar, ne İran’ın kaynaklarını serbest bırakacaklar, ne de deniz korsanlığına son verecekler." ifadelerini kullandı.

ABD'yi bunları yapmaya zorlayacaklarını öne süren Azizi, "Ancak tarih, güç dilinin onu yalnızca bu adımları atmaya değil, aynı zamanda büyük İran milletinden özür dilemeye ve bölgeden sonsuza dek çekilmeye zorlayacağını gösterecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile ekonomik işbirliği yapan ülkelere yönelik tehditlerine rağmen "komşu ülkelerden, bölgede yeni güvenlik düzenlemeleri ve ekonomik işbirliğini şekillendirmeye dair çok sayıda mesaj aldıklarını" söyledi.

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR