Kremlin doğruladı: CIA Direktörü Moskova'da temaslarda bulundu
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Ratcliffe'in dün Moskova'ya geldiğini belirterek "Özel servisler arasında temaslar gerçekleşti." dedi.
ABONE OLSözcü Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu. CIA Direktörü Ratcliffe'in dün Moskova'ya geldiğini doğrulayan Peskov, "Özel servisler arasında temaslar gerçekleşti." ifadesini kullandı.
Bunun olumlu bir gelişme olduğunu belirten Peskov, Vladimir Putin'e Ratcliffe ile temaslar hakkında bilgi verildiğini kaydetti.
ABD'NİN UÇAĞI MOSKOVA'YA İNMİŞTİ
ABD'ye ait Boeing C-17A Globemaster III askeri nakliye uçağı, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Vnukovo Havalimanına inmişti. Uçağın misyonuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmamış ve Kremlin konuya ilişkin bilgi sahibi olmadıklarını söylemişti. ABD basınında Ratcliffe'in, dün gece Moskova'ya "önceden haber verilmeyen bir ziyaret" için gittiği ifade edilmişti.
UKRAYNA HAKKINDA
Ukrayna'nın sahada başarısız olduğunu ifade eden Peskov, cephedeki durumun bunu gösterdiğini söyledi. Peskov, Kiev yönetiminin çökmeye başladığını belirterek "Avrupalıların bunu görmezden gelmesi büyük bir hata." değerlendirmesini yaptı.
Ermenistan'a ilişkin de bu ülkenin iç siyasetinde ağır süreçlerin yaşandığını söyleyen Peskov, bunların yasalara uygun şekilde gerçekleşeceğine dair umudunu dile getirdi.