Son dakika... Nepal’de baraj patladı: Halka güvenli yüksek kesimlere çıkın çağrısı!
Son dakika...Nepal, Tibet'te bir barajın patladığını açıkladı. Halka güvenli ve yüksek bölgelere çekilmesi uyarısı yapıldı.
ABONE OLSon dakika...Nepal makamları ve polis teşkilatından yapılan acil durum açıklamasına göre, Tibet'in üst kesimlerinde bir barajın patladığı bildirildi.
"BARAJ YENİDEN PATLADI"
Nepal polisi, arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü bölgedeki riskin boyutuna dikkat çekerek durumu şu sözlerle duyurdu:
"Tibet tarafında bir su barajının yeniden patladığına dair bilgi aldık. Kurtarma ve yardım operasyonlarında görevlendirilen tüm güvenlik personeli, kurtarma ekipleri ve halkın tetikte olması, derhal güvenli bir yere geçmesi rica olunur."
NEPAL'DEKİ SELDE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 469'A ÇIKMIŞTI
Nepal'in Çin sınırına yakın Rasuwa bölgesinde ve çevresinde meydana gelen selde yaşamını yitirenlerin sayısının 469'a yükseldiği bildirildi.
Nepal'in Çin sınırına yakın bölgelerini etkileyen felaket nedeniyle sel sularına kapılanları kurtarmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
Kathmandu Post'un haberine göre, Nepal polisinden yapılan açıklamada, selde hayatını kaybedenlerin sayısının 469'a çıktığı belirtildi.
Nepalli yetkililer, sel suları nedeniyle düzinelerce köprünün yıkıldığını, yolların hasar aldığını ve arama kurtarma çalışmaları için helikopterlerin sevk edildiğini bildirdi.
Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.