Almanya'dan 'pes artık' dedirten İsrail savunması! Tepkiler çığ gibi...

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İsrail'e silah sevkiyatını savunarak İsrail'i "Orta Doğu'daki tek demokrasi" olarak nitelendirdi. Merz'in bu açıklamalar sosyal medyada büyük tepki çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2026 11:13 GÜNCELLEME 31.08.2026 11:39 DÜNYA
Almanya'dan 'pes artık' dedirten İsrail savunması! Tepkiler çığ gibi...

Son dakika haberi... Almanya Başbakanı Friedrich Merz, yer aldığı YouTube yayınında sunucunun Almanya’nın İsrail’e silah ihracatına devam etmesinin gerekçelerine ilişkin sorusunu yanıtladı.

ALMANYA'NIN DİYETİ BİTMİYOR: İSRAİL'E ÖLÜMÜNE DESTEK

İsrail Devleti’nin varlığının Federal Almanya Cumhuriyeti için tartışmaya açık olmadığını belirten Merz, bu tutumun Almanya’nın kuruluşundan bu yana izlediği bir politika olduğunu dile getirdi.

Merz, İsrail’in bölgede İran ve onun finanse ettiği yapılar tarafından varoluşsal bir tehditle karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

"ORTA DOĞU'DAKİ TEK DEMOKRASİ"

Tel Aviv'e silah sevkiyatını savunan Alman Başbakan Merz, İsrail'i "Orta Doğu'daki tek demokrasi" olarak nitelendirdi. 

"ASKERİ OLARAK DESTEKLEYECEĞİZ"

Görevi süresince bu desteği kararlılıkla sürdüreceğini ifade eden Merz, "Siyasi sorumluluğum devam ettiği sürece, biz bunu her zaman askeri olarak da destekleyeceğiz, çünkü aksi takdirde bu devlet bugün artık var olmayacaktı" şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde sivillere yönelik yoğun operasyonlar yürüttüğü dönemde mühimmat sevkiyatını sınırlandırma yönünde kararlar aldıklarını da kabul eden Merz, buna karşın İsrail’in var olma hakkına verdikleri askeri desteğin süreceğini belirtti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Merz’in Gazze’de yaşanan sivil kayıplara ve uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen İsrail’e yönelik silah ihracatını meşrulaştıran açıklamaları kısa sürede gündem oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Almanya Başbakanı’nın sivil katliamlarına göz yumarak silah sevkiyatını savunmasına sert eleştirilerde bulundu.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR