Nepal'de felaketin boyutu ortaya çıkıyor

Nepal’de 26 Ağustos’ta Rasuwa bölgesinde başlayan selin ardından can kaybı 1344’e yükseldi. Yaklaşık 5 bin kişinin kayıp olduğu afette 13 bin 98 kişi kurtarılırken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2026 17:14 GÜNCELLEME 05.09.2026 17:25 DÜNYA
Nepal'de felaketin boyutu ortaya çıkıyor

Nepal'de geçen hafta meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısının 1344'e yükseldiği, yaklaşık 5 bin kişinin ise halen kayıp olduğu bildirildi.

Nepal Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Kurumu (NDRRMA) tarafından yapılan açıklamada, 26 Ağustos'ta Rasuwa bölgesinde meydana gelen selde can kayıplarının arttığı belirtildi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürerken yaşamını yitirenlerin sayısının 1344'e ulaştığı kaydedildi. Can kayıplarının Chitwan'da 360, Batı Nawalparasi'de 230, Doğu Nawalparasi'de 222, Nuwakot'ta 192, Rasuwa'da 160, Gorkha'da 73, Dhading'de 67 ve Tanahun'da 38 olduğu; 2 kişinin ise Katmandu'daki tedavileri sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Selde 314'ü farklı hastanelerde olmak üzere toplam 5 bin 663 kişinin tedavi altına alındığı, yürütülen operasyonlarla 13 bin 98 kişinin kurtarıldığı ifade edildi. Arama çalışmalarının sürdüğü bölgelerde yaklaşık 5 bin kişinin kayıp olduğu belirtilirken, kayıplar arasında 589 yabancı uyruklunun da bulunduğu aktarıldı. Bölgedeki yardım ve arama operasyonlarında 21 bin 402 güvenlik personelinin görev yaptığı bildirildi.

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR