Hindistan'da öğrenci yurdu çöktü! Çok sayıda ölü var
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de dün öğrenci yurdunun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı.
ABONE OLIndia Today'in haberine göre, başkentin Satya Niketan bölgesinde erkek öğrenci yurdu olarak kullanılan 5 katlı binanın çökmesinin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. İçeride çok fazla öğrencinin mahsur kaldığı tahmin ediliyor.
Öğrenci yurdunun yıkılması sonucu 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralanan 11 kişi hastaneye kaldırıldı.
ÇÖKME NEDENİ AÇIKLANDI
Yerel medyaya göre bina, Pazar günü 13:30 civarında çöktü. Delhi Başbakanı Rekha Gupta, Daze adlı yurt binasının çökmesinin nedeninin "su birikmesi ve bodrum katında devam eden onarım çalışmaları" olduğunu söyledi.
Binanın 50 yıllık olduğu ve zemin katındaki onarım çalışmaları esnasında çöktüğü bildirildi. Olayda en az 30 kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor.
Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah, durum değerlendirmesi yapmak üzere Hindistan Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) yetkilileriyle görüştü.