Nepal'de bilanço ağırlaşıyor: 1367 can kaybı!

Nepal'de 26 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketinde can kaybı 1367'ye yükseldi. Arama kurtarma çalışmaları sürerken 5 bin 132 kişinin halen kayıp olduğu bildirildi. Kayıplar arasında 587 yabancı turist de bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2026 16:45 GÜNCELLEME 09.09.2026 16:57 DÜNYA
Nepal'de bilanço ağırlaşıyor: 1367 can kaybı!

Nepal'de 26 Ağustos'ta meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısının 1367'ye yükseldiği, 5 bin 132 kişinin ise halen kayıp olduğu bildirildi.

Nepal Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Kurumu (NDRRMA) tarafından yapılan açıklamada, 26 Ağustos'ta Rasuwa bölgesinde meydana gelen selde can kayıplarının arttığı belirtildi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürerken yaşamını yitirenlerin sayısının 1367'ye ulaştığı kaydedildi. Can kayıplarının Chitwan'da 363, Doğu Nawalparasi'de 226, Batı Nawalparasi'de 222, Nuwakot'ta 197, Rasuwa'da 174, Gorkha'da 75, Dhading'de 70 ve Tanahun'da 38 olduğu; 2 kişinin ise Katmandu'daki tedavileri sırasında hayatını kaybettiği aktarıldı.

Selde 329'u farklı hastanelerde olmak üzere toplam 7 bin 151 kişinin tedavi altına alındığı, yürütülen operasyonlarla 13 bin 646 kişinin kurtarıldığı ifade edildi. Arama çalışmalarının sürdüğü bölgelerde 5 bin 132 kişinin kayıp olduğu vurgulanırken, kayıplar arasında 587 yabancı turistin de bulunduğu belirtildi. Bölgedeki yardım ve arama operasyonlarında 21 bin 185 güvenlik personelinin görev yaptığı kaydedildi.

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR