Trump'ın yapay zeka yarışı
Trump, ülkesinin Çin ile karşılıklı istihbarat faaliyeti içinde olduklarını, birbirlerini sürekli gözetlediklerini ve yapay zeka alanında bir yarış içinde olduklarını söyledi.
ABONE OLABD Başkanı Donald Trump, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği İrlanda'da gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapay zeka sektöründeki ilerlemenin yavaşlatılması veya regüle edilip edilmemesi gerektiğine ilişkin görüşleri sorulan Trump, bu teknolojide Çin'in önünde olduklarını savundu.
Yapay zeka alanındaki üstünlüğün küresel güç yarışında belirleyici olacağını savunan Trump, Çin ile ABD'nin karşılıklı olarak birbirini izlediğini ifade etti. Trump "Onlar da bizim yaptığımızı yapıyorlar. Çin'in bizi gözetlediğini söylediklerinde, haklısınız, biz de onları gözetliyoruz diyorum" dedi.
TRUMP: YAPAY ZEKADA KAZANAN, KAZANIR
Sektöre "kısıtlamalar getirebileceğini" dile getiren Trump, öte yandan, yapay zeka tartışmalarında "asla gerçekleşmeyecek şeylerin ortaya atıldığını" söyledi. Trump, "Dünyanın en sofistike ülkesiyiz ve böyle kalmasını istiyorum çünkü yapay zekada kazanan her kimse kazanan odur." dedi.
Ayrıca Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bu ay kendisiyle gerçekleştirmesi beklenen zirveyi iptal etme ihtimalinden endişe duymadığını ifade eden Trump, ilişkilerinin de "çok iyi olduğunu" belirtti. Trump, 24 Eylül'de Beyaz Saray'da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşecek.