Yunan medyası Kıbrıs’ı Aşil’in topuğuna benzetti: Türkiye ile savaşmak sonumuz olur

Yunan basınında Atina yönetiminin Türkiye politikasını sert bir dille eleştirerek Kıbrıs üzerinden çarpıcı bir uyarıda bulundu. Analizde, olası bir çatışma durumunda Yunanistan'ın büyük bir yıkımla karşı karşıya kalacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2026 12:46 GÜNCELLEME 15.09.2026 12:46 DÜNYA
Yunan medyası Kıbrıs’ı Aşil’in topuğuna benzetti: Türkiye ile savaşmak sonumuz olur

Soykırımcı bebek katili İsrail ile ilişkilerini her geçen gün güçlendiren Yunanistan, Türkiye ile ilişkileri yumuşatmadığı için Yunan medyasının alay konusu oldu. Geopolitico’da yayınlanan bir analiz, Atina'nın izlediği pasif politikaların Ankara'nın elini güçlendirdiğini savunurken, Kıbrıs'ı Yunanistan'ın en zayıf noktası olarak tanımlayarak “Aşil’in topuğu”na benzetti. Bu benzetme ile olası bir savaş senaryosunun Atina’nın sonunu getireceğini yazdı.

12 MİL DİRETMESİ TÜRKİYE'NİN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ

Yunanistan merkezli Georpolitico haber sitesinde “Kıbrıs'a saldırı olursa, bu otomatik olarak Yunanistan için de savaş anlamına gelir” başlığıyla yayınlanan analizde, Atina hükümetinin son dönemde yürüttüğü dış politika stratejisi yerden yere vuruldu. Yunan hükümetin Türkiye'ye karşı takındığı tavrın Ankara'nın bölgesel gücünü pekiştirmekten başka bir işe yaramadığı vurgulandı. Analizde dikkat çeken bir detay ise Yunan hükümetinin aldığı kararların Türkiye’nin uluslararası arenada elinin güçlendirdiğini şu sözlerle ifade etti:

“Sakin sular politikası başarısız oldu ve fırtınalara yol açtı. Ankara'nın hem Ege Denizi'nde hem de Kıbrıs'ta hak iddialarını güçlendirdi. Yunanistan'ın karasularının 12 deniz miline kadar genişletilmesi ve Türkiye'nin savaş nedenini yerleştirdi” ifadelerine yer verdi.

ATİNA’NIN SONU OLACAK TOPRAKLAR: KIBRIS

Atina yönetimine yönelik çok net ve sert uyarılara yer verilen değerlendirmede, “Aşil’in topuğu her zaman Kıbrıs’tır” denilerek, Yunanistan'ın Türkiye ile Kıbrıs adası üzerinde karşı karşıya gelmesinin Yunanistan’ın sonu olacağı yunan mitolojisi üzerinden bir örnekle vurgulandı.

Yunan mitolojisinde, bebekken annesi tarafından ölümsüzlük nehrine batırılan Aşil’in, topuğundan tutulduğu için suya değmeyen bu tek noktası büyülü korumanın dışında kalmıştı. Aşil bu yüzden sadece topuğundan ölüyor.

 

Yazıda bu mitolojik hikaye üzerinden Kıbrıs'ın da Yunanistan için benzer bir ölümcül zayıflık taşıdığına dikkat çekildi. Kıbrıs’ta on binlerce askeri bulunan Türkiye’nin üstünlüğü karşısında Kıbrıs üzerinden bir çatışmaya girmenin Atina için intiharla eşdeğer olduğu mesajı verildi.

KAYNAK : Haber7
Mücahit Çetin Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1993 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Medya kuruluşlarında gündem ve özel haber editörü olarak görev aldı. Halen Haber7’de özel haber editörü olarak çalışıyor. ‎

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR