Tüyleri diken diken eden manzara: Şehidin naaşına 2 yılda hiçbir şey olmamış

Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde 2024 yılında vefat eden Ahmed Nail Ebu Sultan'ın mezarı, nakil amacıyla 2 yıl sonra açıldı. Şehidin bedeninin ve kefeninin ilk günkü gibi bozulmadan kalması görenleri şaşkına çevirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2026 21:32 GÜNCELLEME 02.10.2026 21:34 DÜNYA
Tüyleri diken diken eden manzara: Şehidin naaşına 2 yılda hiçbir şey olmamış

Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde görenleri duygulandıran bir olay yaşandı. 2024 yılında hayatını kaybeden merhum Ahmed Nail Ebu Sultan’ın naaşı, vefatından 2 yıl sonra nakil amacıyla mezarı açıldığında ilk günkü tazeliğinde bulundu.

HİÇ BOZULMADIĞI GÖRÜLDÜ

Edinilen bilgilere göre, Han Yunus’un El-Arayshiya bölgesinde, El-Amal Mahalle Parkı yakınlarındaki kabri açılan Ebu Sultan’ın bedeninin ve kefeninin hiç bozulmadığı görüldü. Olayın tanıkları, 2026 yılında gerçekleştirilen defin nakli sırasında karşılaştıkları bu tablo karşısında derin bir şaşkınlık ve hüznü bir arada yaşadı.

SOSYAL MEDYA SALLANDI

Bölge halkı ve merhumun yakınları, aradan geçen yıllara rağmen bedeninin bozulmadan kalmasını merhumun hatırasına hürmetle ve dualarla karşıladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler için ise Bakara Suresi’nin 154. ayeti akıllara geldi.

Kullanıcıların, “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Bilakis onlar diridirler; fakat siz farkında değilsiniz.” sözleriyle paylaştığı gönderilere binlerce beğeni ve yorum yapıldı. 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR