Beyaz Saray, Atina Büyükelçisinin istifasını istedi

Beyaz Saray Sözcüsü Katie Zacharia, "hediye kabul etme ve yönetim yetkililerine erişim sağlama karşılığında para talep etme" iddialarıyla gündeme gelen ABD'nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle'un istifasının istendiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2026 17:24 GÜNCELLEME 13.10.2026 17:26 DÜNYA
Beyaz Saray, Atina Büyükelçisinin istifasını istedi

Kısa süre önce görevine başlayan Beyaz Saray Sözcüsü Zacharia, düzenlediği ilk basın brifinginde, yaklaşan ABD Kongre ara seçimleri öncesinde Donald Trump yönetiminin icraatlarını değerlendirdi.

Trump'a, kendisine bu görevi verdiği için teşekkür ederek sözlerine başlayan Zacharia, 3 Kasım seçimleri öncesinde Trump yönetiminin özellikle ekonomi alanında çok önemli adımlar attığını anlattı.

Zacharia, "hediye kabul etme ve yönetim yetkililerine erişim sağlama karşılığında para talep etme" iddialarıyla gündeme gelen ABD'nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle ile ilgili yönetimin ne yapacağı sorusuna yanıt verdi.

ABD'li Büyükelçi, Yunan Bakanı hükümeti düşürmekle tehdit etmiş

"İstediğimiz ülkede hükümet düşürürüz" diyen Büyükelçiye inceleme

İSTİFA ETMESİ İSTENDİ

ABD'li Sözcü, "Büyükelçi Guilfoyle'dan istifa etmesini istedik. Kendisi, ekip için harika bir insandı ve kendisine bol şanslar diliyoruz." dedi.

ABD Başkanı Trump da dünkü açıklamasında, Guilfoyle'un görevden alınabileceğini ifade etmişti.

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR