Elon Musk'a ağır darbe: 456 milyar dolar buhar oldu!

ABD ara seçimlerinin ardından Elon Musk'ın şirketlerinde büyük değer kaybı yaşandı. Demokratların Kongre'de kontrolü ele geçirmesiyle denetim ve soruşturma endişeleri, Tesla ve SpaceX'in piyasa değerinden yaklaşık 456 milyar dolar sildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2026 10:02 GÜNCELLEME 06.11.2026 10:09 DÜNYA
Elon Musk'a ağır darbe: 456 milyar dolar buhar oldu!

ABD'deki ara seçimlerin ardından Elon Musk'ın şirketleri Tesla ve SpaceX'in toplam piyasa değerinde büyük kayıp yaşandı.

Demokratların Kongre'de kontrolü ele geçirmesiyle şirketlerin daha sıkı denetimlere ve olası soruşturmalara maruz kalabileceği endişesi, yatırımcıların risk algısını artırdı.

Dün öğleden sonra Tesla hisseleri yaklaşık yüzde 11 gerilerken SpaceX'in değerinde de yaklaşık yüzde 9'luk düşüş bildirildi.

TOPLAM KAYIP 456 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Salı günkü kapanıştan itibaren iki şirketin toplam piyasa değerindeki azalma 420 milyar doları aştı. Perşembe kapanışı itibarıyla ise kaybın yaklaşık 456 milyar dolara yükseldiği belirtildi.

Piyasalardaki sert gerilemede, seçim sonuçlarının ardından Musk'ın şirketlerine yönelik düzenleyici baskıların artabileceği beklentisi de etkili oldu.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR