Bu da oldu! Dubai'ye kar yağdı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin kuzey kesimindeki bir dağa kar yağdığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2009 01:16 GÜNCELLEME 26.01.2009 01:16 DÜNYA
Bu da oldu! Dubai'ye kar yağdı

Son iki günde Fransa’nın güneybatısı ile İspanya’nın kuzeyinde etkili olan şiddetli fırtınada ölenlerin sayısı 19’a yükseldi. Elektrik ve ulaşımı altüst eden fırtınanın hızının akşama doğru düşmesi bekleniyor.

Atlantik’ten Avrupa’ya gelen son 50 yılın en şiddetli fırtınası İspanya ile Fransa’da yüzlerce evin tavanlarının yıkılmasına, binlerce ağacın devrilmesine ve elektrik şebekelerinin çökmesine neden oldu. İspanya’da ise fırtına 15 kişinin ölümüne neden oldu. Barcelona’ya yakın Sant Boi De Llobregat’taki bir spor salonu tavanının bir kısmının çökmesi sonucu 4’ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.

Dubai’nin yüksek yerlerine kar yağdı

Ras El Haime kentinin kuzeydoğusunda yer alan 1737 metre yükseklikteki El Ces Dağı'nın zirvesindeki kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetre olduğu belirtildi. Bu dağda ufak miktarlarda karın görüldüğü, ilk kez zirvenin tamamen bembeyaz olduğunu belirtildi. Yetkililer, sıcaklığın -3 dereceye kadar düştüğünü söyledi.