Portekiz Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak 11-15 Mayısta Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2009 13:13 GÜNCELLEME 24.04.2009 13:13 DÜNYA
Portekiz Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Silva'ya ziyareti sırasında bazı hükümet üyeleri ve geniş bir iş adamı heyeti eşlik edecek.

Ziyarette ikili ilişkilerin yanı sıra, Türkiye-AB ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak ve işbirliği alanlarının çeşitlendirilerek daha da güçlendirilmesi imkanları değerlendirilecek.

Silva ve beraberindeki heyet, Ankara'daki resmi temaslarının yanı sıra İstanbul'da kültürel ve ekonomik faaliyetlerde bulunacak, ayrıca Türkiye'nin bazı tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinin açıklamasında, ''Söz konusu ziyaretin, Güney Avrupa'nın iki uç noktasında ortak demokratik değerler çevresinde birleşen dost ve müttefik ülkelerimiz ve milletlerimiz arasındaki köklü ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına, Türkiye-Portekiz ilişkilerinde işbirliği ve diyalog temelinde yakalanan ivmenin süreklilik kazanmasına imkan tanıyacağına inanılmaktadır'' denildi.

KAYNAK : AA