Pakistan'da intihar saldırısı: 5 ölü
Pakistan'ın kuzeybatı kesiminde bombalı araçla yapılan intihar saldırısı sonucu 10 kişi öldü.
ABONE OLOrdu sözcüsü Binbaşı Muştak Han, Swat bölgesindeki olayda, ilk gelen bilgiler ışığında bomba yüklü bir araçla güvenlik kontrol noktasına saldırıldığını belirtirken, polis yetkilileri patlamada yaklaşık 20 kişinin de yaralandığını söyledi. ancak daha sonra ölü sayının 10'a çıktığı açıklandı.
Mingora polisinden bir yetkili, en az 15 kilo patlayıcının kullanıldığı saldırıda, 20-25 aracın hasar gördüğünü söyledi
Polis, kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve yaralıların çevredeki hastahanelere sevk edildiğini belirtti. Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik de saldırıyı kınadığını ve olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.
Geçen yıl yapılan geniş çaplı askeri operasyonlar sonucu Swat Vadisi'nde denetimin büyük oranda ordu birliklerinin eline geçmesine rağmen, bölgede zaman zaman şiddet eylemleri görülüyor.
Pakistan'ın Lahor kentinde dün yapılan iki ayrı intihar saldırısında da 45 kişi ölmüş, yaklaşık 10 kişi yaralanmıştı.