Belçika'da yarın akşama kadar uçak yok

İzlanda'daki bir yanardağın gökyüzüne püskürttüğü kül bulutu nedeniyle Belçika hava sahasının yarın yerel saatle 18.00'e (TSİ 19.00) kadar kapalı kalacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2010 21:56 GÜNCELLEME 15.04.2010 21:56 DÜNYA
Belçika'da yarın akşama kadar uçak yok

Bu saate dek 210 uçak seferinin iptalinin öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, yarın uçakla yolculuk yapacak 20 bin yolcunun bundan etkileneceği kaydedildi.

Belçika hava sahası, bugün yerel saatle 16.30'da (TSİ 17.30) tamamen kapatılmıştı.

Fransız havayolları Air France da yarın sabah Paris'ten yapılacak ve bu kente gelecek tüm uçak seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

Kül bulutu nedeniyle Paris'in iki büyük havaalanı Roissy ve Orly, yerel saatle 23.00'ten (TSİ 24.00) en erken yarın saat 10.00'a (TSİ 11.00) kadar uçuşlara kapatılmıştı.

Avrupa hava sahasının güvenliğinden sorumlu kuruluş Eurocontrol, İzlanda'da patlayan yanardağdan püsküren volkanik kül bulutunun Avrupa hava sahasını olumsuz etkilemesinin, iki gün sürebileceğini bildirmişti.

İzlanda'daki bir yanardağın gökyüzüne püskürttüğü kül bulutunun İngiltere, Danimarka, İsveç, Hollanda ve Belçika hava sahalarının kapatılmasına neden olması yüzünden, Kuzey Avrupa'da hava trafiği felç oldu.

KAYNAK : AA