ABD tarihinin en büyük silah satışı yakında

ABD, tarihinin en büyük silah satışını Suudi Arabistan'a gerçekleştirecek. 60 milyar dolarlık satışına amacı "İran tehdidine karşı savunma" oluşturmak.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2010 15:09 GÜNCELLEME 18.08.2010 15:09 DÜNYA
ABD tarihinin en büyük silah satışı yakında

Financial Times gazetesi bugün ABD'nin tarihindeki en büyük silah satışlarından birinin gerçekleşmek üzere olduğunu duyurdu.

Gazete, Kongre kaynaklarına dayandırdığı haberde; Suudi Arabistan'a yaklaşık 60 milyar dolar değerinde silah satılmasını öngören anlaşmanın Amerikan Kongresi'nden fazla bir itirazla karşılaşmadan geçmesinin beklendiğini yazdı.

Anlaşma Suudi Arabistan'a, Boeing tarafından üretilen 84 F15 savaş uçağı satılmasını, ayrıca Riyad'a Blackhawk ve Apache helikopterleri verilmesini öngörüyor.

İSRAİL DE İTİRAZ ETMİYOR

Kongre kaynakları İsrail'in de silah satışına itiraz etmemesine dikkat çekerken, Financial Times da Suudi Arabistan'la İsrail'in, İran kaynaklı muhtemel bir tehdide odaklandıklarını belirtiyor.

Gazete haberinde ABD'nin Türkiye'yi, İran ve İsrail'e yönelik farklı politikalarından dolayı silah satışı konusundan özel şekilde uyardığını da hatırlatmış.

KAYNAK : ntvmsnbc