Şam ve Halep, savaş uçaklarıyla bombalanıyor

Suriye'de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik olarak ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 118'e yükseldiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2012 03:49 GÜNCELLEME 12.09.2012 03:49 DÜNYA
Şam ve Halep, savaş uçaklarıyla bombalanıyor

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), ordunun hava destekli olarak başkent Şam'ın banliyölerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 34 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te 29, Hama'da 22, Deyru'z Zor'da 13, İdlib ve Humus'ta 7'şer, Dera'da 3, Lazkiye'de 2, ve Golan'da 1 olmak üzere ölü sayısının 118'e çıktığını belirtti.

Öte yandan, Şam'ın Kabun, Hacer El-Esved, Cobar ve Filistin kampı Yermük'e yoğun top ateşine tutulmasıyla çok sayıda evin yıkıldığını bildiren yerel kaynaklar, helikopterlerin Seyide Zeyneb bölgesini bombaladığını ve Tişrin bölgesi ile Zeyabe beldesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile nizami ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti.

Savaş uçaklarının Halep'in Meyser ve Heleke bölgesi ile Han Aseli ve Etareb beldelerini bombaladığını dile getiren kaynaklar, uçakların kentin Kadi askeri bölgesinde Zera ekmek fırınına yakın bir yeri de bombalaması sonucu bölgede büyük maddi hasarın oluştuğu bilgisini verdi.

Operasyonların Hama, Humus, Dera, İdlib, ve Deyru'z Zor kentinde sürdüğüne dikkati çeken kaynaklar, ÖSO'nun yeni savaş stratejisi geliştirdiğini ve bu stratejilerden birinin de askeri havaalanlarını ele geçirmek olduğunu söyledi.