Halep'teki tarihi kapalı çarşı kül oldu

Suriye'nin en büyük ikinci şehri Halep'te, halkı hüzne boğan bir yangın çıktı. Tarihi Halep Çarşısı, atılan havan mermisi ile alev aldı. Onlarca tarihi dükkan kül oldu. Bu yangınla birlikte, savaşın acı bilançosu daha da açığa çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2012 10:59 GÜNCELLEME 01.10.2012 14:20 DÜNYA
Halep'teki tarihi kapalı çarşı kül oldu

Beşşar Esed ile rejim muhalifleri arasındaki savaş, tarihi Halep'i yavaş yavaş yok ediyor. Dün tarihi çarşıda çıkan yangın, Halepliler'in üzüntüsüne ve tepkisine neden oldu. Osmanlı döneminde inşa edilen ve Ortadoğu'nun en eski alışveriş merkezlerinden biri olan El Medine Çarşısı, Cuma gecesi yanmaya başladı. Çatışmalar yüzünden müdahale edilemeyen yangının görüntüleri muhalifler tarafından internette yayımlandı. Yangında en az bin dükkan kül oldu.

Yangının çıkış nedeni konusunda savaşın iki tarafı da birbirini suçluyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan çarşıdaki Türk Hamamı'na bir süre önce muhaliflerin yerleştiği belirtildi. Hedef haline getirilen çarşı ve şehrin genel yıkık hali ise, şehrin ruhunu kaybettiğini düşünen halk tarafından büyük tepki görüyor.

KAYNAK : Haber7