Edirne'de bağ turizmi
Edirne Tanıtım Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, "Eylülle birlikte başlayan bağcılık faaliyetleriyle yeni bir turizm çeşidimiz oldu, gelen turistler hem gastronomiye hem de kent kültürüne ulaşacak" dedi.
ABONE OLÖzellikle yaz aylarında turist çeken Edirne, Selimiye Camisi, Kakava ve Kırkpınar gibi tarihi, kültürel miraslarının yanı sıra doğal güzellikleri, İstanbul’a yakınlığı, Bulgaristan ve Yunanistan’a sınır olmasıyla özellikle bahar ve yaz aylarında yoğun turist ağırlıyor.
Sezonu tüm yıla yaymak için çalışmalar yapan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği, kent turizmine "Bağcılık rotasını" da ekledi.
Dernek, sonbaharda kente turist çekmek için üzümü ön plana çıkaracak ve bağcılık rotası kapsamında kente gelen turistin bağ bozumuna katılmasını sağlayacak.
Dernek, bağ bozumu yanında, asmada üzüm tadımı, bağcılık tesislerinde üzümün işlenmesine katılım, kent mutfağındaki yerel lezzetlerin tadımını esas alan turların turizm şirketlerinin programları arasında yer vermesi için girişimlerini sürdürüyor.
Bacıoğlu, turizm hareketliliğini 12 aya yaymak istedikleri Edirne'de, bu kapsamda bağcılığı da uluslararası bir rotaya dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bahar ve yaz aylarında gezilen Edirne’nin diğer aylarda da ziyaret edilmesi için yeni destinasyon arayışlarımız var. Eylülle birlikte başlayan bağcılık faaliyetleriyle yeni bir turizm çeşidimiz oldu, gelen turistler hem gastronomiye hem de Edirne’nin kültürüne ulaşacak. Bağcılık rotasını hem Bulgaristan hem de Yunanistan ayaklı yapma çalışmalarımız da var. Bu sayede Edirne’deki bu yeni gelişmeye başlayan rota daha fazla tanınacak. Avrupa ve Amerika’dan bu kapsamda turist çekebileceğiz."
Dernek üyesi ve kentte bağcılık yapan Yunus Saç da Trakya ve Urla’da iki bağcılık rotası olduğunu ifade ederek, “Dünya çapında çok yaygın ve meraklıları olan bir turizm şekli bu. Hem yiyecek içecek hem de tarımsal turizm konusunda ilgili olanlar bu rotaları geziyorlar." dedi.